Ystad

var verkligen en underbar stad!

Vi sov över på Sandskogens camping i en "året-runt-stuga". Supermysig stuga, bortsett från att den i princip låg på järnvägsspåret. "WWWRRRRROOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM" En gång i timmen, hela natten, två gånger efter kl 8 på morgonen, for tåget förbi i en rasande fart.
Men annars var det himla mysigt!

Vi åt på en jättetrevlig restaurang/pizzeria i centrala Ystad igår kväll. Har för mig att den hette "Lebaron" eller något i den stilen. Supergod plankstek:)

Idag var vi på Kafé Annorlunda. Det ligger vid nationalparken Stenshuvud strax intill Kivik. Vilken underbar natur! Kaféet var helt perfekt det med. Kakbuffé, och "hemmagjord" jordgubbssaft. Himelskt gott!
Jag var på en "Skåneresa" när jag gick i tvåan-trean någonstans, nästan precis tio år sedan nu... Då besökte vi bland annat Annorlunda.
Och idag var det precis som jag kom ihåg det:)
Det bästa var att de hade glutenfria kakor också. Mums.... :)

Anledningen till minisemetern är att pappa fyller 50 år idag. Och eftersom både mamma o pappa jobbar nu kunde vi bara vara iväg en natt. Men det var två härliga dagar!

Ystad var helt underbart. Dit vill jag igen:)
Jag var och spelade seriespel där för x antal år sedan med bangolfen på Ystad BGK eternitbanor. Min födelsedag för övrigt. Kan det vara fem år sedan? Tyvärr var vi bara på banorna då, och på en ica affär intill och köpte glass. Så då såg man inte så värst mycket av orten.

Nu ska jag kila i säng, imorgon händer det en hel massa saker.
*Jag ska baka kanelbullar till pappas fest på lördag.
* Jag ska fixa mitt trädgårdsland, och resten av rabatterna i trädgården. Den trädgårdsintresserade delen av släkten kommer på lördag...
* Jag ska spruta mot ogräs runt stallet. Tar två veckor innan det vissnar.....
* Sen ska jag och Cissi på "hemligt uppdrag" till Ängelholm.
* Och jag ska försöka få ordning på mitt rum. Ut med extrasängen.
Och sist men inte minst ska jag in till HBG på kvällen och fiska med Peter, Percy & Malin. Kan bli intressant, sist jag fiskade bröt jag ett spö. Hmmmmm.....

God natt gott folk!

Sommar och sol

Ännu en härlig dag med sol! Man kan inte bli annat än på gott humör när man vaknar med en strålande sol utanför fönsterna.

Idag har jag jagat lite hästskor här och där. Och har faktiskt fått tag på ett gäng, men jag vill ha fler:) Har du några liggande? Hör av dig!

Jag har slipat och fixat till ungefär 5-6 stycken nu, och har målat dem lite olika. Ska bli tjusigt det här;)

Imorse var jag, syrran och Peter på Väla och shoppade loss på Panduro. Usch, det var någorlunda ok när vi kom dit kl 10, men när vi skulle hem, knappt två timmar senare var det väldigt mycket folk....

Nu ska jag kila iväg o slänga in två kladdkakor i ugnen.

Hej så länge! :)

//C

Reserv...

Fick ett brev från Academi Båstad idag - jag är reserv till utbildningen med namnet Gastronomi!!! :) Ååh, vad jag hoppas att det är många som drar sig ur så att jag får komma in... Håll tummarna för mig gott folk!

Nu ska jag kila i säng, ska sova hos Peter inatt. Mysigt värre=)

Imorgon blir det jobb(äntligen!).

God natt!

//C

"Hästens dag" på Krapperup

Igår var vi och sålde saker i Krapperup, då de firade "Hästens dag". Det var en helt fantastisk dag med många fina hästar och trevliga människor! Nedan kommer ett gäng bilder från dagen som gick.


Caspar Hegardt och ÆGIR f.Skeppargården. ÆGIR är född 2000.
Caspar och ÆGIR kommer från Skeppargårdens islandshästar.

Jag är faktiskt väldigt nöjd med den här bilden på ekipaget. Vad tycker ni?



Här far Rickard Svensson och Electra, med Cissi där bak, fram över banan. Vilken fart!



Och här ser vi dem igen, iförda Hästbodens snygga tröjor. Vilken reklam;)


Och här höll vi till hela dagen.

Finns även en artikel i dagens HD om hela kalaset. Läs den här. "Coola typer tog plats på Hästens dag"

Idag är det verkligen en riktig sommardag! Jag skrubbade nyss bort det mesta av min "brun-utan-sol-grej" som jag blev "målad" med innan studenten, så nu ser jag till och med ganska normal ut igen. Har gått omkrinbg och varit lite fläckig ett par dagar nu...

Imorgon ska jag jobba, och sen in till stan o träffa Nicklas. 4 år sen vi sågs sist, ska bli kul! :)

Nu hör jag hur solen och trädgården kallar;) Ha dé!

//C

Krapperup imorgon!

Imorgon firas "Hästens dag" på Krapperup utanför Höganäs. Vi ska dit och sälja häst-, ryttar- och hundsaker plus lite godis. Har packat in ännu mer i lastbilen nu ikväll.

Vilket härligt väder det har varit nu i eftermiddag! Och är det fortfarande. Härligt med sommar. Jag har gått över från jeans till klänningar och tunikor nu. Man måste var alite optimistisk, men det funkar:)

Idag har jag lagt in mig på Arbetsförmedlingen. Via internet. På måndag ska jag in och anmäla mig. Suck. Känns inte riktigt bra, menmen. Nu är det bara att kila in om på måndag och slutföra det hela.

Nu ska jag se vad som finns på tv:n. Hoppas på något sevärt...:P

Tjing.

//C

Midsommar!

Nu har jag och syrran varit ute och plockat en massa blåklint, prästkragar, lupiner och andra fina blommor till midsommarstången imorgon. Nu vill vi bara att det ska bli lite fint väder så att vi inte blir dyngsura när vi pyntar åbäket. Aja, det ska faktiskt bli himla kul med midsommar. Om inte så för att det verkligen är sommar när det är midsommar. Härliga tider!

Blev inget jobb idag, tyvärr. Men vi var hos mormor och åt jordgubbar istället. Jag, mamma, Cissi och Peter körde in. Framme mötte vi Calle och Birgitta. Och när de gick kom Hasse. Vilken släktträff! :)

Annars har jag inte fått så mycket gjort idag. Är inte bra att vara så ledig som jag har varit de senaste dagarna. Man sover för länge och får för lite gjort. Men på måndag ska det bli andra bullar! Då ska jag se till att göranågot med mitt liv.

Igår och idag har jag sökt en del trevliga jobb. Hoppas man åtminstonde blir kallad till intervju. Jag hade behövt det nu. Är lite jobbigt att inte veta vad man ska göra av sitt liv. Vad som händer till hösten. Jag vill inte plugga något bara för att jag ska plugga. Känns lite knepigt. Jag vill ha ett jobb och komma igång med mitt liv. Jag tar vad som helst!! Typ.

Men i alla fall är det dags att hoppa i säng nu.

Jag vill tipsa om en lite kul sida innan jag springer iväg: http://omegle.com/. En chatsida som slumpar fram olika personer när man går in. Kul!

Glad midsommar! :)

//C

Åby marknad

Dagen har tillbringats i Klippan på Åby marknad. Har träffat en massa kul människor och känner att det inte riktigt finns någon ork för att skriva en halv roman, så det blir bara ett par korta rader.
Det avr uppehåll HELA dagen. Kändes lite skumt med tanke på hur det var förra året.
Kristina o Jasse kom och åt lunch med oss. Kinamat. Buffe till på köpet! Gott:)

Annars känns det mest som om jag har ätit hela dagen. Och jagat toaletten. Pratat med en massa folk och varit på väg att döda min fotled. Men bara på väg. Väldigt god väg. Vet inte vad som hände, foten vek sig och jag låg på golvet. Nu har jag lite ont... Men det går väl över tills imorgon.

Vill tipsa om en annan blogg: Johans Nöjesfält. Han är tillbaka! :)

Imorgon är en ledig härlig dag. Jag ska ringa juristen som företagarna gav mig nr till. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Funderar på att baka munkar. Mmmmm...::)

Sen vill vi ha lite sol med. Plocka fram den nu! Vi vill ha sommar!!! ;)

//C.

Student, marknad och sommar.

Då var studenten avklarad. Tack alla för en underbar dag! Trots regn blev det en minnesvärd dag och kväll. Och festen fortsatte på lördagen när Calle, Birgitta, Kristina och Jasse kom:) Så igår var man ganska slut...

Och bal har det också varit. Jag slänge rin en bild när jag orkar... :P

Idag har jag och Cissi och Kristina varit inne hos mormor och fixat hennes hår. Så himla fin blev hon!:)

Ikväll har det varit packning till Åby marknad imorgon, i Klippan. Upp tidigt som jag vet inte vad. Ska vara där ute så tidigt som möjligt så att vi kommer in med lastbilen. Tio i sex var nog sista budet för när vi skulle köra hemifrån... Menmen, det ska bli superkul! Första marknaden för oss i år.
Och på söndag finns vi ute på Krapperup. Det är körtävlingar på g.

Nu har jag bestämt mig för att det är sommar och gått i klänning igår och idag. Kallt igår, men idag ganska ok. Jag tänker minsann inte låta kylan fördärva min sommar.

Sängen kallar, god natt!!
//C.

RSS 2.0