Melodifestivalfunderingar

Nu har jag lyssnat på Petra Mede en timme för länge för att hon ska vara rolig. Och nu är det dags för den första omröstningen. Jag fattar inte riktigt vad det ska vara bra för. Eller jo, det förstår jag väl- att dra in mer pengar till SVT.
Thorleifs var till och med bra. Ganska kul det där, med ett dansband i melodifestivalen. Och nu gick de visst vidare till nästa etapp:) Gud vad duktiga dansarna var. Jag skulle verkligen vilja testa dubbelbugg:) Ser så kul ut!

Men allvarligt nu- vad är det som gör att folk tittar på melodifestivalen? Är det verkligen för musikens skull?
Jag kan villigt erkänna att jag tittade på förra årets upplaga tack vare Björn Gustavsson. Så mycket bättre än Petra.

Och vad hade Maria Haukaas Storrag på sig egentligen? Såg ju inte klokt ut. Men nu är jag ju inte kille, de kanske tyckte att det var snyggare.

Idag hade vi invigning i boden. Supermycket folk! Så himla kul:) Snacka om att vi sålde mycket godis...

Nu ska jag fortsätta att äta popcorn. Hoppas på piloterna i valet mellan dem och agnes.

Tjing så länge.

Glöm det där...

... om vädret. Det är strålande solsken! Underbart:D

It´s a beautiful day:)


Halloj!
Fredag idag, och vilken härlig dag:D
Även om vädret iof inte är så väldigt kul. Och kvinnofrids-tjejen har inte hört av sig. Men annars är det en SUPERDAG!
Imorse fick jag hänga med Micke på planeringsmöte inför helgens+måndagens tidningar. Väldigt intressant. Dock hade jag nog inte förstått ett smack om jag inte hade varit på NST och lärt mig lite koder. Kul att få chansen att vara med! Lite synd bara att man inte ska jobba under helgen, att vara med och se resultatet hade varit kul. Men någon gång ska jag jobba på en tidning. Någon gång ska jag färdigställa resultatet!

På tal om tidning så har jag köpt en 30 dagar lång prenumeration på DN för 50 spänn. Känns lite lagom;)
Jag älskar DN. Sveriges bästa tidning.(Ursäkta HD, ni är bra ni med:)

Nu sitter jag och väntar på att Gustav ska ringa så att jag kan sticka iväg på intervju. Så att man får något att göra.
Ikväll blir det till att förbereda i Boden. Invigning imorgon ju:)

Igår fotade jag lite godis i studion. Här är en del av resultatet.

Tjing så länge!

Torsdag!

Torsdag, och praktik. Och en liten sovmorgon till på köpet;) Dock blev det inte så mycket med den, men det känns bra att  veta att man kunde sovit längre=).
En snabb promenad med herrman imorse. Väldigt halt. Nu äntligen har jag kommit fram till receptionen på Equimed, där veterinären jobbar. Hon ska ringa när hon kommer tillbaka från Knutstorp. Tydligen är hon där en gång i veckan.

Idag ska jag fotografera lite godis. hade jag tänkt. Sen väntar jag på att klockan ska ticka iväg till elva, så att jag kan ringa Kvinnofrid i Ängelholm igen. Hon var inte där förrän efter 11, så sen får vi se. Fast sen går hon väl på lunch:S

Sofia skulle ringa ang. min artikel om JB i Ängelholm idag också. Får se vad hon tycker.

Nu ska jag leta upp Hedwig. Undrar var hon sitter?

//Caroline

Onsdag.

Så var man i skolan igen. Som vanligt känns lektionen i Småföretagande B helt onödig. Jag är klar med min monter till Malmö, affärsplanen är inskickad. Dock är min budget inte helt klar, men det där behöver jag hälp med. Så- någon som känner sig manad? ;D

Igår diskade vi alla godisburkarna och fyllde på godiset. Det blev mer än 72 sorters lösgodis. Klubbor och chokladaskar. En hel del alltså. Ett himla jobb att fylla på burkarna, men det är samtidigt skönt att vara klara. Till och med läsken är inne i kylen och chipsen på hyllan. Klart!;)

Idag är det onsdag, som rubriken säger. Imorgon är det Torsdag. Och torsdag betyder HD.
Hur kunde jag tveka inför praktiken på HD? Helt otroligt när man tänker tillbaka på det. Hag tycket inte att det var något för mig- jag skulle ju missa så mycket. Men det gör jag ju inte! Jag har Historia, och fotolektionerna har jag ju på sätt och vis på HD. Fredrick och Fredrik är kanon, bara att fråga så hjälper dem en,om de har tid. Känns bra!

hade jag inte haft praktik två dagar, av fem, i veckan hade jag nog inte orkat med allt. Det är skönt att kunna planera sin dag själv när man är på HD. Inget schema som man måste följa, utan du planerar in saker på tider som passar dig.

Praktiken på NST i Ängelholm var helt perfekt. Jobba självständigt, men om det blev problem var det bara att fråga Sofia eller någon annan. Och att vara på en lokalredaktion är lite annorlunda om man jämför med kax.

Nu ska vi visst ha en genomgång. Jippi. ;)

Hej så länge.

//Caroline


Skola igen.


Sitter i skolan, har kursen Småföretagande B. Och som vanligt har jag inget att göra. Jag är fix färdig med min monter. Det som ska göras är att köpa en "fönsterbräda", dvs. en vit bräda som jag kan ha under mitt "fönster" på mässan i Malmö i mars. 

Jag har en skjorta med mig som jag ska trycka på lite senare, men maskinen var upptagen så nu sitter jag här och gör ingenting. Ganska skönt iof att starta veckan med, men jag hade hellre sovit en timme längre......  

I eftermiddag blir det tryckning av kokböckerna. Måste göra det typ varje dag nu så att jag får ihop några. Köpte en bindningsmaskin- "spiralare" som jag kan använda hemma istället för att göra det här också. Så idag är det bara att trycka ut dem och skära till dem, sen blir det färdigt hemma ikväll:)

Måste in om Biltema i em också, för att köpa ett gäng lamineringsfickor. Till framsidan.

Jag måste fixa DVDskivor också. Datorn var väldigt nära att typ dö igårkväll. Minnet är näst intill fullt, så jag måste få över alla våra bilder. Måste komma ihåg att köpa det!!

Nu ska jag fixa en logga i Illustrator. Kan man inte bara köra in sin "ps-logga" i illustrator? Ska testa.

Hej så länge.

//Caroline

Stressiga dagar

I onsdags var det Malmö, i torsdags Göteborg, idag Ullared och till sist Åstorp. Herregud vilka dagar! Men det har varit helt otroligt roliga dagar!
Konserten med Opeth kan ni läsa om här. Migge som skrev:) Det var en upplevelse att vara så nära och fotografera. Det vill jag göra om! Synd bara att bilderna jag skcikade in till HD kanske inte var de allra bästa, det fanns fler som var helt ok. Men de kanske jag får användning för någon annan gång! :)

Igår var vi på Scandinavium hela dagen. Vi vann 4 heldagsbiljetter till både Eurohorse(mässan) och själva showen inne i Scandinavium. Sist jag var där var det på bokmässa den 25 september förra året.
Jag hittade en massa kul grejer till pållen. Bland annat en skitsnygg grimm, blå/gul med vita läderspännen. Tjusigt värre!

Sen köpte jag ett par boxershorts från Back on Track, ett företag som gör kläder som ska verka för att förbättra problem med leder och dylikt. Det är något från Kina, och det går ut på att det finns keramiska trådar i kläderna. Läs mer här.
Kanske kan vara något för mina höfter. Jag hoppas det. Det är ju värt att testa.

Vi kollade på gymkhanan igår också. Vilka killar och tjejer och ponnyer!! Gud vad duktiga de var. Det kommer bilder när jag sitter på datorn hemma, är hos Peter nu.
Sen såg vi 1.50 hoppningen. Kändes lite häftigt att se Rolf-Göran Bengtsson, Sveriges silvermedalgör i OS i somras, live sådär.
Knäppte en del bilder på honom och de andra. De andra innefattar bland andra Peder Fredricsson och Malin Bayard-Johnson, som hon numera heter. Bilder kommer! :)

Nu sitter jag inne hos Peter och ska kila i säng.

Hejhej.
//Caroline

God natt eller god morgon?

Hemmaoch har fixat några bilder som jag försöker skicka iväg nu. Enkätbilderna gick helt åt skogen. Hoppas de blir så små så att man inte ser hur dåliga de är. Bilderna på bandet blev bättre! Det var riktigt kul att fotografera!

Göteborg imorgon!!!

Men usch, snart ska man upp igen...

Sov gott!

Utbyggnad pågår!

Nu är vi inne på slutspurten på vår utbyggnad. Godiskillen ska ringa i em, så sen får vi se när det kommer! Nu börjar det ta sig!

Ikväll är det Opeth på Kulturbolget i Malmö. Tur att Migge ska med, annars hade jag aldrig hittat dit;)

Nu ska jag fortsätta hänga upp en himla massa bett.

Tjing så länge!

Opeth på KB imorgon

Efter många om och men har jag nu fått tag i Bengt på KB i Malmö, och nu äntligen ahr jag och Migge fått ackreditering! :) jag fick ett fotopass också, så det blir till att fota en hel massa:) Ska bli superkul!

Opeth heter bandet och här finns en bra låt.

Micke fixade en bil till oss på HD också. :)
Så nu ör det största problemet vad jag ska ha på mig, vilket egentligen säger vilket litet problem jag har :D

Idag har bygget i Boden fortsatt. På fredag kommer godskillen(tur att man är ledig :D) och det blir kanske leverans efter helgen:) Så sen är vi igång. Idag har alla godisburkarna kommit in i ställen i affären, och läskkylen med! Så nu börjar det bli tjusigt! Bilder kommer när jag orkar lägga över dem...

Pratade med mormor i telefon idag, första gången sen hon blev dålig... Kändes riktigt bra att kunna ringa till henne igen!

Nu är jag hos Peter och har precis ätit varma mackor och druckit kaffe:) Snabbkaffe. Ganska gott faktiskt.

Sov gott, gott folk!

Utbrytarkungen

Idag har det hänt mycket:) Jag har varit leeeedig! Sportlov nu:)

Jag har fixat en massa i stallet. Strömmen i stängslet var i stort sett död... Så vi fick grejja lite med det innan vi kunde släppa ut utbrytarkungen och hans medhjälpare.
Och idag gav vi upp. Herrman står numera på vanlig halm, som han alltid har gjort fram till för några veckor sedan. Då bytade vi det mot halmpellets. Men det funkade verkligen inte hos honom.

Idag flyttade mormor in till ett äldreboende. Hon fick superfint i sin lägenhet och var pigg när vi var hos henne i eftermiddags. Känns skönt att hon har en egen lägenhet nu, även om det är på ett gruppboende. Nu kan man åka in om och hälsa på henne lite oftare kanske. Och telefonen är tillbaka:)

I övrigt börjar det bli klart i Boden. Lördagen den 28 februari ska vi ha en "nyöppning" i affären. Lösgodisförsäljningen kommer igång, foderförsäljningen likaså. Ska bli kul!

Nu sitter jag och försöker få ihop en snygg ansökan till Skurups Folkhögskola, journalistlinjen. Svårt det där- jag har ju inga utbildningar att fylla i:(  Men jag hoppas det går trots allt. Har ju jobbat lite som reporter... Vi får se! 16 april ska den vara inne iaf..

Nu är det sängdax.

//Caroline

Mer kärlek åt folket.......


Artikel

"Engelholmsgymnasten fixade volten"

Grymt snyggt collage av Sonny Thoresen. Kul att jobba med en riktig fotograf! Har träffat fyra av dem nu, och alla lika trevliga:)

Tiden i Ängelholm har verkligen gett mycket, och jag hoppas att de vill ha mig där fler gånger! Jag har kärt mig så ortoligt mycket, men det har jag iof gjort under hela tiden på HD. In gick en blyg tjej som knappt syntes, ut kommer en lite lätt kaxig tjej som säger vad hon tycker och tänker, och som vågar sticka ut. Tack för det allihopa! Och än är det inte slut;)

Nu tror jag faktiskt att jag ska sova.. Sov gott!

//Caroline

Söndag

Idag har jag jobbat, 11.45- 17.30. En himla massa mäniskor som kom till Tomarp idag! :) Och gud vad många mackor de åt:P Och kakor.. Och soppa...

Igår var vi fyra personer i personalstyrkan, o idag var vi två. Men det gick ganska hyfsat. Vi missade bara två salami-mackor... Kan inte fatta hur vi kunde missa dem. Lappen fanns ju där  den skulle och allt. Pinsamt. Tur att de inte blv arga...
Men jag hoppas att vi slipper vara så få fler gånger, men det är ju svårt att förutspå hur många besökar det kommer.

Imorgon var det tänkt att jag skulle in om på Charlottes utställning, men var visst stängt. Så får se om jag hinner in någon annan dag, om inte annat så på onsdag innan Malmö. Om nu det blir något. Konsertfotografering. Hade varit kul att testa! Så nu är dte bara att hålla tummarna:)

Nu ska jag gå och lägga mig i mitt kalla rum. Hade stängt elementet innan jag stack till Peter igår, så nu var där lagom kallt:S

//Caroline

Alla <3 dag

Efter en dag med sex timmars jobb, alltså sex timmar att vara trevlig på;) sitter jag nu slutligen i Peters lägenhet framför datorn. Tänk så mycket enklare allt skulle vara om man kunde blogga från mobilen, som man kan på Bloggy.

Utställningen ResuméTomarps Kungsgård var suverän. Och konstnärerna som fanns på plats var trevliga de med:) Vissa mer än andra dock..
Jag cyklade upp till Tomarp för första gången idag. har sprungit dit innan, men aldrig cyklat. Skönt, vilket härligt väder det var!
Siwan hade bakat en ny sorts kaka, en tryffel på mörk choklad med nötbotten. Mmmmmm........... :D Passade lilla chokladmonstret bra;)

Affären hemma är nu utbyggd, golvet kom på plats efter många timmars slit av pappa o "pippi", johan var nog också där. Så imorgon ska allt på plats. Lösgodiset kommer nog i veckan! =)

Sportlov i veckan med förresten.

Ikväll var vi i Helsingborg på LoveLight eller vad det nu hette. Fint upplyst var det iaf. Träffade  Emma från kax där. Stod bredvid henne ett bra tag utan att se att det var hon.. Hm?

Faktiskt, så belv detta en väldigt trevlig alla <3 dag. Mot alla odds;) Tack Peter!

Nu känner jag hur sängen kallar på mig... Jobb imorgon igen.

Natti!

//Caroline

På tal om arbetsansökningar...

Såg en film på femman nyss, någon med killen som är med i Las Vegas, polis-agenten som är tillsammans med ägarens dotter, Delinda (?).

Någonstans sa någon " Oddsen förändras när du skickar in en ansökan". Känns som något att fundera på innan man blir på dåligt humör för att SvD inte ville ha mig ens i receptionen;) Men det hade jag iof inte räknat med heller, sökte det mest för att testa. Kunde gått ju:P

Natti!


Måste bara rekommendera denna...

Läs och begrunda. Superbra artikel av Nicklas Nordström, foto Mats Roslund:

"Vårt jobb är att smutsa ner kokainet"


//Caroline

Fredagen den trettonde

Passar väl bra såhär dagen innan alla<3 dag. Hmf. Känns som att det borde varit fredagen den 13 igår istället. Trillade i trappan på HD. Höften låste sig. Vilket resulterade i en ond hand. Ajaj.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det där med alla hjärtans dag. Kan man inte visa någon att man tycker om personen på en vanlig måndag eller onsdag eller när som helst, utan måste det vara just den 14 februari varje år? Vad ska det vara bra för att stressa omkring bara för att ´Valentin´ har namnsdag.
Nej, det där ger jag inte mycket för. Men visst. Älsklingen får väl något sött, annars blir han kanske besviken? Inte för att jag fattar hur killar fungerar, inte ens efter lite mer än tre år vet haf helt hundra hur Peter funkar.

I onsdags var veterinären hos oss. veterinär Anna från Ecuimed.

Herrman hade en försträckning på djupa böjsenans förstärkning. Så nu är det minst 6 månaders boxvila. Men han ska bli bra igen. Det finns en chans, och den är större än att han inte blir bra. Vi fick ett program som vi ska följa framöver. Nu de närmsta två veckorna ska han bara stå lugnt och fint i sin lilla, lilla hage utomhus.
Om två veckor ska vi börja gå med honom en halvtimme om dagen. Sen flyter det på. Om några månader är det dags att sitta upp igen.

Han blev undersökt med ultraljud, och fick något zinkbandage runt senan som skulle dra ut vätskan som hade samlats vid senan. 7 dagar, sen ska det av.

Det fanns visst flexlindor med döskallar eller hjärtan på, men han fick en royalbå. Supersnyggt;)

Igår sökte jag en himla massa sommarvikariat. Hoppas att jag får något! Kan till och med tänka mig att bo i Ystad en period av mitt liv. Göteborg sökte jag också till. Så vi får hoppas på att någon vill ha mig.....

Nu ska jag ringa upp fotografen som ska med mig ut till volt-tjejen ikväll.

Hej så länge!
//Caroline

Orolig.

Är orolig inför veterinärbesöket imorgon fm. Tänk om Herrman aldrig kan bli bra. Kan man då ta beslutet att "ta bort" sin bästa vän? Kan man sen leva med det resten av livet? Usch, jag vill inte tänka på det ens. Men jag kan inte sluta.



Sov gott.


Caroline.

Kaffe, kaffe, kaffe...

Sitter och dricker kaffe på Ängelholmsredaktionen. Ikväll blir det Öppet Hus på Björnekullaskolan i Åstorp. Liten bild, 1500 tkn. Lite lagom sådär.

På fredag em/kväll ska jag, tillsammans med en okänd fotograf, ut och träffa en tjej som har gjort en annorlunda volt, 3,5. Ska bli kul:)

Jag var på Lokaltidningen nyss och fick ett intyg. Tack Diana. De skulle också till Björnekulla ikväll, får se om vi träffas.

Nu ska jag få JohnBauer grejen gjord så att jag kan gå hem.

Hejhej

//Caroline

Artikel från mig:)


Dagisinvigning lockade till skratt.

Dagen har varit väldigt bra. Först på NST i Ä-holm där jag träffade Jöran med flera på brottsofferjouren. Fick en idé till ett reportage om våldet mot kvinnor. Får se vart det leder:)

Sen var jag på HD i Hbg en kort stund. På något sätt känns det lite som att komma hem:)

Därefter bar det iväg ner till stan´ och Mindpark med Joackim och Eric. Riktigt intressant! Jag ska verkligen hålla koll på dem i fortsättningen, på deras bloggar alltså.

Sen var vi i mormors lägenhet och tömde ut lite saker som hon inte kommer att få plats med på boendet hon ska flytta till. Hoppas rummet är klart i helgen som kommer. Det borde vara det.

Nu har jag och syrran varit ute i stallet. Hästarna fick stå inne idag på grund av Herrman. Han är kass i sitt ben, så vi tyckte att dte var onödigt att asa ut honom och göra det ännu värre.
De står på halmpellets nu, vilket sög upp allt väldigt bra idag. Luktade knappt något i stallet heller.

På onsdag kommer veterinär Helene Nöcklestad hit med röntgen och ultraljud och grejer. Jag vill så gärna att han ska bli bra!!!! Känns hemskt det här att inte veta...

Imorgon är det NST som gäller. Hoppas de överlevde min kaka:) Hoppas för övrigt att de på HD också överlevde.

Pappa har sålt husvagnen idag, och nu är de och kollar på en mycket mycket mindre husvagn. En sån som vi behövar om vi ska iväg någonstans i sommar. Den andra var mer eller mindre som en sommarstuga på hjul. Och det behöver vi inte om vi inte ska vara "långliggare" längre.

Nu ska jag kolla på 90210, eller Beverly Hills, hur nu det stavas, med syster yster.

Popcorntime!

//Caroline



Bygge, högskoleprov, Malmö och borttappade släktingar...

Nu har pappa med hjälp av  Andreas("Pippi"), Zacharias("Zache"), Kjell och Nicklas fått upp väggar och tak på betongplattan som blev fixad förra veckan. Herregud vad snabbt det har gått! I fredags fanns bara plattan.

"Foderhuset", ett gammalt lastbilsflak, finns också på plats tack vare Håkan och hans lastare. Bild på hur detta gick till kommer! :)

Nu har jag anmält mig till Högskoleprovet! Och betalt också! Så nu är det klart. Skönt, annars hade jag säkert glömt det.

Vi var i Malmö hos min morbror som fyllde pensionär, eller snarare fyller i morgon. Trevligt:) God mat och gott kaffe och kul sällskap.

Dock "tappade" vi bort min andre morbror och moster innan vi ens kom ner.... Missförstånd. Han hade dessutom glömt sin mobil hemma.. Därför blev det ett problem när de inte dök upp där de trodde att de skulle möta min tredje morbror och moster.
( För mig är morbrödrarnas fruar mina mostrar.)

Nu ska jag kila i säng. Imorgon är det först ett möte med en man i Ängelholm, sen blir det föreläsning av Joakim Jardenberg på HD i Helsingborg.  En kul dag alltså:)  Måste fixa en ny bylinebild också. Lite mindre kul. Menmen, det måste göras.

God natt!
//Caroline

Sööndag:)

Då var det söndag igen! Affären är nästan klar- inte klokt så snabbt det gick igår. Nu är väggarna på, och taket håller de på med just i denna stund. Håkan är här med någon stor maskin och lyfter det gamla lastbilsflaket. Där ska vi ha foder i. Äntligen kom det till användning:)

Nu ska jag ge mig på en så kallad GI-kaka. Får se hur det blir. Mycket mörk choklad iaf.. Mmm:D

I eftermiddag blir det Malmö och min morbrors födelsedag. Kalas:)

Nu ska jag äta frukost :) Dock har jag varit uppe sedan 8.35, så det låter värren än vad det är!

Hej så länge!

//Caroline

Fredag.

Jag brukar tillhöra dem som säger "Äntligen fredag"! eller något i den stilen. Men idag är det inte riktigt så. Jag hade gärna varit på NST/HD i helgen med. 

Inte för att det brukar vara tråkigt på fredagarna på HD, men idag känns det lite annorlunda eftersom man har hel praktik.


Fast o andra sidan händer det en hel del i helgen med.

Pappa har börjat med utbyggnaden av affären, så i helgen sätts väggar och tak upp. Ska bli kul att börja med godiset!

På söndag fyller min morbror år, och det blir kalas i Malmö. Ska också bli kul!

Och någon gång under helgen ska jag upp till Tomarp, jag ska baka en kaka med lågt GI-värde, och sen ska jag försöka hitta en veterinär med ambulerande praktik som har tid att komma ut till min pålle.

Så visst, om veckan var full kan man säga att helgen blir ännu värre:)

På måndag är det intervju i Ängelholm klockan 10.
Sen klockan 13,30 ska jag vara i HBg på HD och lyssna på en kille från Mindpark. Ska bli kul!
Blir nog lite stressigt där emellan, men det får gå.

Nu ska jag avsluta min artikel om förskoleinvigningen i Strövelstorp, sen får jag gå hem:)

Hejhej

//Caroline

Lång dag utan blogg

Känner att det har varit en blogg-fri dag. Jag har helt enkelt haft fullt upp och har itne hunnit.

Dock en helsida i tidningen idag:) Superkul!

Mässa ska hjälpa studenter att välja

Men jag måste fixa en ny byline-bild. Har inte tänkt på det frrän Micke sa det idag: jag ser för glad ut...

Men nu så:

Först och främst har jag bestämt mig för vad jag vill göra med mitt liv. Journalist är målet. Inga andra konstiga utbildningar, jag ska bli journalist. På en dagstidning, typ HD eller DN. Får se var man hamnar:)

Jag har varit på HD i Helsingborg hela dagen. Jag vill inte tillbaka till skolan igen! Det är verkligen såhär jag vill jobba. Inte bara att sitta på ett kontor 8-17, utan att komma ut och prata med människor. Människor du kanske inte skulle träffat annars. Och även om man inte är ute varje dag, så är det aldrig exakt samma arbetsuppgifter.

Ikväll hade mamma något "party" med hudvårdsprodukter. Ganska intressant faktiskt, det kanske man inte kan tro. Äppelkakan jag gjorde igår gick att äta;)

Imorgon är det NST i Ängelholm igen. "På riktigt". Jag gillar sättet man arbetar på på en mindre lokalredaktion. Okej, Ängelholm tillhör ju en av de största redaktionerna, men det är ändå en mindre ort.

Imorgon ska jag ringa veterinär Ursula Palm(ingen släkting). Hon har en ambulerande klinik. Med röntgen och ultraljud i bilen med sig ut i stallet. Perfekt då min häst är 17 år, och helt omöjlig att lasta. Då är det bra att det finns veterinärer som har allt. Tyvärr har inte vår "vanliga" detta.
Hoppas bara att jag får en tid inom det absolut närmaste. Och jag hoppas att det är ok för "chefen" att gå tidigare/komma senare beroende på hur det går, när jag får tid..

Jag är så nervös för att det ska vara något riktigt allvarligt. Vi har pratat om detta hemma. Och har bestämt att han givetvis inte ska lida. Och han ska inte ha det som han har det nu. Usch, känns hemskt att skriva det.

God natt!

//Caroline


Artikel

Då har min första artikel för Ängelholm kommit ut:
http://hd.se/angelholm/2009/02/04/laang-vaentan-paa-staengsel/

Dock kom inte mitt namn med, något problem i mitt program,
 jag skulle ha gjort en inställning som jag inte visste om.......
Menmen, nu ligger den ute iaf!


Nu är man redo för morgonmötet med kaffekopp och block och dagens tidning:)

Hej så länge!


Utbildningsmässa

Dags för den årliga, obligatoriska utbildningsmässan på Campus i Helsingborg.

Igår var jag i Strövelstorp i den här fina bilen.



















Senare idag bär det av till Ängelhom igen, efter lunch.

Tjing så länge!

Ängelholmaren

Då sitter man på Ängelholmsredaktionen. En härlig känsla att bli flyttad hit! Tyvärr trilskades datorn med mig innan. Kunde inte logga in förrän för en timme sen. Jag måste se till att rensa ut mina bilder.........      

Men nu är jag på g! 

Ska ringa en tjej som är arg för att ett staket som gick sönder under en storm inte blivit lagat.

Sen ska det ringas till länsstyrelsen för att kolla ett protokoll.

Tjing så länge!

//Caroline
Foto: Martin Larsson

Foto: Martin Larsson

Veterinärbesök, shopping, vinjettstrul, pannkakor och nervositet..

Rubriken säger allt- det har varit en låång dag..

Vi börjar med veterinärbesöket i morse.
Kattis kom ut till oss, det är det bästa med att bo på landet ( inga åka-hit-och-dit), vid 9 i morse. Då hade jag dock varit uppe sen åtta, så vi var väl förberedda, Herrman och jag.
Foto: Peter Wemmert/Stilbild.nu
Efter diverse klämmande och kännande på benet, hoven, ryggen, blev det till att springa med min stackars halta häst.
Kattis kom fram till att det var senan, som spökade i somras, som var felet även idag. Eller snarare senfästet vid knäet.

Nu står han på boxvila, och kommer så göra i tre veckor framöver. Inget springande, inget hoppande. Bara stilla vila. Det komme rinte att bli kul... Han fick en medicin som jag måste komma ihåg att hämta ut mer av imorgon(påminnelse till mig själv;) 

Och till på köpet har vi varit så elaka att vi har bytt ut halmen mot halmpellets, som han inte får äta. Men försök säga till en häst vad han får och inte får äta. Herrman äter även pelletsen. Suck.

Nu hoppas jag verkligen att han blir bra igen. Kattis sa att det inte var säkert att han skulle kunna gå och rida igen. Hans sena var kanske så skör så att den inte skulle klara någon belastning. Det kunde till och med vara så att han inte kommer att kunna gå med vår andra häst, Rodde mer. Detta eftersom de trissar upp varandra.
Detta är inget liv för en häst. Så jag hoppas verkligen, VERKLIGEN! att senan läker som den ska, och att Herrman kan stå stilla i tre veckor:(

Bilden på Herrman snodde jag från pojkvännen, Peter Wemmert. Kolla gärna på hans sida: StilBild.nu

I eftermiddags var vi på Väla. Vilket jag egentligen inte kan fatta, jag hatar Väla.
men nu fick jag iaf testat den där klänningen på Gräsnlöst. Verkligen supersnygg! Axelbandslös, knälång och turkos i ett skirt, vackert material. Vill ha! =)  Men vi får se. Nu har jag iaf testat den.
Sen var vi på Claes Ohlsson, och Kjell o company, för att försöka på tag på en spiral-maskin. Slut. Kjell o co skulle aldrig få in dem igen. Claes sa att de kom in i slutet av februari. Suck. Jag som behöver den nu!!

Peter provade en massa byxor inne på Stadium, Intersport och den där andra affären på väla som säljer sportartiklar. jag kommer aldrig ihåg vad den heter.. Men han hittade inga som passade.

Så på det hela taget var det ett ganska misslyckat besök på Väla. Men glassen var supergod=)

Sen har jag försökt på in en vinjettbild på den här bloggen. Totalt hopplöst. Jag fattar nada. Men bilden är klar iaf.
Såhär blev den:


Klicka på den. Jag vet inte varför den ser ut sådär nu, men den är snygg om man klickar på den.:)

Nu är det pannkaksdags! peter kockar i sitt fina förkläde som han har fått av mig:) Ska verkligen försöka få in nen fin bild på honom här sen=)

Och angående nervositeten. Imorgon är dte dags för Sofia Nilsson och NST i Ängelholm. Det ska bli så kul! Tack Micke!! =)

Men nu är dte som sagt pannkaksdax.

Tjing!

//Caroline

RSS 2.0